Ladugård 206 och coronan (gäller även vid andra åkommor)

Vi behåller vårt maxantal inne trots lättade restriktioner, detta gör vi för att förhindra trängsel och öka trivseln. Det har alltså inget med lediga bord att göra utan vi följer slaviskt vårt maxantal för att också brandsäkerhet skall efterföljas och att köket mäktar med en anstormning, något det inte gör om vi släpper in alla samtidigt! Vi får många frågor likt denna: "Jag ska ta ut mina riskgruppsföräldrar och äta på lördag, hur agerar ni för att det ska vara säkert?"

Svaret är att vi följer folkhälsomyndighetens regler och har en hyfsat tät dialog med miljö- och hälsoskyddsavdelningen och länsstyrelsen för att allt ska gå rätt till, men det finns också ett gästansvar i detta. Vi kan inte vara poliser; alla vet nu att man tvättar händerna, håller avstånd och stannar hemma vid minsta symptom. Vi kräver handspritning!  Hela sommaren har jag agerat dörrvakt och det fortsätter vi naturligtvis med.

Dock är vi en restaurang- och butiksmiljö där gäster går omkring och är dujätterädd finns det bättre ställen att träffas på, typ hemma i trädgården, tills det här någorlunda är över. Tyvärr så är det så. Vi har avstånd mellan borden, men vi har inget separat rum för den som är rädd.  Vi lever på våra gäster och kan tyvärr inte abonnera hela restaurangen just för dig.

Sjukdom hos personalen

Konstiga tider kan kräva konstiga åtgärder. Precis som att vi inte vill att ni kommer till oss krassliga accepterar vi såklart inte att någon i personalen kommer hit och känner sig snuvig. Det som innan coronan kanske gick att se lite mellan fingrarna på går absolut inte nu, vilket KAN innebära att vi med kort varsel tvingas stänga om personalen blir sjuk och vi inte hittar ersättare.
Vi hoppas att det inte ska behöva hända, men tror på er förståelse om det gör det!