HÖSTMENY PÅ LADUGÅRD 206 (till siste oktober preliminärt)
Pga kockbrist serveras endast mindre rätter just nu från vår höstmeny... Ändras vecka till vecka
 

Ladugårdens sill och strömmingsbuffé
Här serveras en mängd sillar samt inlagd strömming skapade av vår köksmästare. Givetvis får ni potatis, ostar och mycket annat gott. Allt som oftast ingår en soppa innan för att värma upp er lite och självklart får ni kaffe på maten! 199kr per person

Fullt ställ Revbensspjäll 2.0
.

Serveras med coleslaw, rostad potatis och grönt. Om kocken är på gott humör kommer även vår bbq-sås till rätten. Galet oväntad sommarsuccé som endast kan förklaras med att vi som folk faktiskt äter och dricker allt året runt, är det inte lax och sill eller must kan det vara just våra överraskande goda spjäll.  Rätten fanns med redan på sommarmenyn men eftersom Gunilla från Pålsboda åker ända till Vadstena bara för att äta dessa får de givetvis vara kvar en vända till. Och snart är det ju jul och då passar de på riktigt finfint. 169 kr (finns allt som oftast)

Dags lax för det är dags.
Lätt gravad och halstrad (oklar särskrivning) med dillstuvad potatis samt gårdens hovmästarsås. Dubbla såser till fisk är det verkligen nödvändigt? Hovmästarsås kan man ha till allt, det ÄR sedan gammalt, även för att dölja smak i tveksam sill som man bjuder svärmor på. Den dillstuvade potatisen blir liksom grädde på moset, fast det är ju inte mos utan potatis som är typ tärnad, med grädde och gött. Vem är Dag då tänker ni? Egentligen ingen aning men det finns en duktig bonde med namnet Dag! 189 kr (finns allt som oftast)

Kräsne Hugos Tarte flambee.
Hur får man en mindre, tunnare pizza att låta exklusivt och smarrigt? Ja varför inte döpa den till Tarte flambee. Faktum är dock, att med Sauce Blanc (typ crème fraiche och görmycket god ost) och våra perfekt utvalda råvaror för dagen blir det galet gott. Att gårdens son Hugo skulle stoppa den i munnen är dock tveksamt, killen är byggd av pannkaka. Men vad innehåller den då? Fråga den trovärdiga personalen. 159 kr (finns ej nu)

Husets vegetariska paj. (skåpmatsrätt, finns när den finns)
Jodå, en alldeles lysande tråkigt namngiven maträtt och vilket hus då undrar ni, då vi faktiskt sitter i en ladugård!? Faktum är att den uppfanns i ett alldeles riktigt hus i Pajala av en riktig pajas. Men tråkig till trots; på något vis, tack vare mängder med gårdagens överblivna grönsaker, köksmästare Maries magiska händer och väl utvalda ostar i smeten, kommer ni gilla den och bli rejält mätta. Går att få med Serranoskinka. Här får vi givetvis tänka kretslopp och minskat matsvinn i dess allra bästa symbios. 139 kr (finns allt som oftast)

Förstekock Yadas lammracks.
Serveras med mustig rödvinssås och en variation på kål. (Kål låter ju inte så skitgott, men jodå visst är det gott, fast kan kål vara gott?!…. faktiskt, vi lovar! Jättemycket!) Vi gillar ju svenskt och det är något vi oftast sätter först, men i just detta fall kommer lammet från Nya Zealand då vi tycker det håller jättebra kvalité och för att krögaren själv bodde i landet under kritaperioden där han lagade bäbä på norra öns sämsta restaurang. Han (jag) är ju nostalgisk och att få ha lite Nya Zealand på menyn får honom (mig) att tänka på hur mycket jag längtade hem till mammas köttbullar. 235 kr (finns ej just nu)

Moster Kickis soppa för dagen.
Moster Kicki gillar rätter som inte hastas ihop. PUNKT. Därför är vi mycket noggranna med att buljongtärningen och blåbandpulvret får koka ihop i minst några minuter. Eller också använder vi grymma råvaror som får gifta sig i grytan i timmar för att soppan skall få must och kraft. Att vi byter soppa ibland, ja det är ju för att det är kul för köket att byta ……ingredienser ibland. Serveras givetvis med något gott tillbehör som jag inte hade en aning om vad det var när menyn skrevs. Fråga den proffsiga personalen om vad som erbjuds idag. Finns som förrätt och huvudrätt.  159 kr (finns allt som oftast)
 
Hovtraktör Tores Slabbedabb.
Ja vad döper man en rätt som är så uttjatad men ändå så god till? Skagenröra känns inte bra då dess recept har fått massor av mindre bra varianter. Vår köksmästare Marie har dock hög trovärdighet då hon jobbat på Grand hotell i Stockholm under glansdagarna och nu gjort cirka 2 ton skagenröra i sitt liv. Vi sätter en oklar ladugårdvinkel på det hela och vi tror att ni kommer gilla det. Finns både som förrätt och huvudrätt. Givetvis får ni både tillbehör och ett varmt leende av er servitör… 129 kr / 189 kr (finns allt som oftast)

Jägmästare svågerns svampmacka, med rostade rotfrukter och parmesanflarn.
En rätt som är en hyllning till svågern som aldrig tvekar att dela en öl med krögaren. Egentligen borde det ju ligga ett halvt djur på mackan eftersom svågern är jägare enda ut i promillen men aj vad ni bedrar er. Bakom machokillen finns en mjuk svampplockare som värnar om skogens allt, och där har även svampen rätt till att vara rätt och inte fel.  Fråga gärna vad det är för svamp, är det för dagen flugsvamp kanske ni vill vänta till nästa dag. Går att få som både förrätt och huvudrätt. 115 kr / 159 kr (finns ej just nu)

Hälta hältas Chevrésallad, med syltade betor och valnötshonung.
Hälta hälta är namnet, för av någon oklar anledning är det här en vattendelare; vissa älskar smaken av getosten, som till smak liknar mormors uttjänta kofta, medan hälften lika gärna kan äta fönsterkitt. Nu är det så att vi kostat på köket en gasbrännare i klass med ett Jas-plans efterbrännkammare så vi kan garantera att osten är härligt rostad, krispig och i perfekt balans till sötman i valnötshonungen. Är ni vattendelare när det gäller valnötter så kan vi givetvis byta ut dessa mot något annat oätbart. 139 kr (finns ibland)

Fredagsgrabbarnas Pasta.
Krämig tagliatelle och kyckling. Ni vet hur det är, en pasta är aldrig fel, och framför allt inte när den görs av vår förstekock. Rätten kan ätas när som helst och av vem som helst, men kommer sitta som en smäck när uttråkade män ”måste” komma ut en sväng på fredagen för att kolla in den hos oss vinterförvarade båten, bilen, hyllan, moppen, cykeln, boulekloten, osten, frun. Passar utmärkt till vilken dryck som önskas för dagen. Rätten är också perfekt för kvinnor som kan komma undan en stund någon dag när männen för en gångs skull är hemma och tar hand om hemmet, då serveras givetvis bubbel! 159 kr (finns ibland)

Latmasken Lindes osttallrik.
Har man cirkaa 120 till 150 sorters ost är det ju klädsamt om man kan få typ 5 sorter serverat på en tallrik. Jaha, då får det väl bli så även om vi här låter mig själv jobba, något jag är högst tveksam till. Det är den enda rätt som inte kommer från köket utan från killen (oftast jag) som just nu blänger på er från ostdisken eftersom ni överväger att störa honom när han är upptagen med att scrolla ner i facebookträsket. Serveras med vår egna marmelad och kex.149 kr (finns alltid)

Skåpmat
Jodå för tusan, när andan faller på och vi ligger bra till i tid kan ni ta en titt i vår delidisk där det ibland kommer fram både desserter och andra rätter, till exempel kan vi ibland ha en veckans prisvärda special, glöm aldrig det! (här hör ni mid personalen