Kvälls och cateringmeny (endast kvällar samt till större sällskap) Vid catering dagtid, beställning minst en vecka innan) Cateringar görs i mån av tid!

Kära gäst, vill man besöka oss kvällstid (ej fredag lördag) eller beställa en catering antar vi med glädje beställningen i mån av tid. Vill du besöka oss här i ladugården är det måndag till torsdag som gäller. I och med vår ombyggnad kör vi inga rumlaruntkvällar till sena timman utan vi tar sista beställning 21.30 och vid 22.00 är kvällen över. Förhoppningsvis är ni då mätta glada och redo för att göra stan!l Önskar man att komma till oss en kväll vill vi att ni är minst 15 personer. Skulle ni av någon anledning inte bli så många är det tyvärr så att vi ändå tar betalt för 15 personer då vi har löner och lokalkostnader att betala. Vad det gäller övriga avbokningar gäller följande.
 
Vår kvälls och cateringmeny består av två delar, en sprakande och härlig tillbehörsdel som vi kallar den stora gröna där vi lagar olika smakrika gröna tillbehör som är tänkt att kompletteras med den specifika huvudråvaran
Den stora gröna kostar 150 kronor vid catering och 200 kronor per person vid ätande här hos oss (att det kostar 50 kronor extra vid ätande här är självklart för att vi här står med lokalkostnader och personal och dylikt!
Den stora gröna består av
Bröd och färskost
Säsongens grönsaker i sallad med vete
Matig, krämig potatissallad
Örtkryddade rostade rotfrukter
Marinadpenslade grillade grönsaker
Citrusslungad kålsallad med fetaost och granatäpple
Husets vegetariska ostpaj
Variation på betor med rostade pumpakärnor
Grönärtshumus, coleslaw och Tzatsiki.
 
 
 Det ”rejält matiga” är vårt urval för att mata till den stora gröna delen. Här väljer du ett alternativ som naturligtvis en allergiker kan byta mot något annat. Det rejält matiga läggs i portioner och beräknas på hur många ni är.  Det rejält matiga kostar 100kronor per person vid catering och 150kronor om ni äter här. Vill ni köpa till ytterligare ett alternativ (tex att ha som förrätt) kostar det 50 kronor extra vid catering och 75kronor om ni äter här.
 
Välj av följande alternativ (100 kronor per person catering, 150 kronor per person i ladugård) (ca 150 – 170  gram per person)
1. Teriyakiglazad svensk kyklingfilé med parmesancreme
2. Serrano – salami samt marinerad svensk rapsgris serveras med ladugårdsmix (oliver, kapris, soltorkade tomater, kronärtskocka).
3. Mariegravad lax med räkhovmästarröra dill och citron
4. Inkokt lax med örttäcke och krämig hjortronsås
5. Hemlagade Vegetariska biffar med ölkokt scharlottenlöksmarmelad
6. Ladans gulaschsoppa (går att köpa endast ihop med bröd, cremefraiche vid catering 139 kronor)
7. Våra egna sill och strömmingsinläggningar samt gubbröra och ägg.
 
Vi erbjuder naturligtvis också ostprovningar och ostkvällar (både på catering och i vår ladugård) som vi kallar det omvända (p)osttraumat. I dessa ingår krögaren och hans ostföreläsning om så önskas (lättsam, jag är ju ingen dystergök direkt).
1.      Lilla ost. Här ingår 7 sorters tillskurna bitar på tallrik (storlek ca 1.2 gånger 5,1 cm per bit), en sorts marmelad och föreläsning ca 30 till 45 min. Pris catering 169 kronor, pris ladugård 199 kronor)
2.      Stora ost. Här ingår 9 sorters ost och ni äter i stort sett obegränsat (ca 225gram per person). Här ingår om så önskas föreläsning av fryntlige krögaren i ca 30-45 minuter och till ostarna avnjuter ni 4 olika marmelader, mjukt bröd samt 3 sorters kex. Äter ni i ladugården ingår kaffe och lite mörk choklad. Väljer du catering kostar kalaset 275 kronor och väljer du att äta här i ladugården kostar kvällen 325 kronor per person.