Sommar på Ladugård 206


Meny torsdag till söndag - kan skifta något beroende på råvarutillgång
 
Mästarinläggare Maries sillar med dillslungad potatis. Här hade det ju varit härligt att få skryta om vår förträffliga vätternsill, men den lätta går ni nog inte på!? Sillarna är dock inlagda här på gården och det är ju bra nära vår vackra sjö….där fisken inte fångats. Pris 159 kr
 
StorJösses fläderinkokta lax med skagenröra och krispiga sommargrönsaker. StorJösse har givetvis inget med saken att göra, men bara det att han är släkt med krögaren och att han på något sätt var först på vår gård Hufvudstad och i vårt släktträd, berättigar naturligtvis att få en rätt uppkallad efter sig.  
Pris 189 kr
 
Dottern Ellens Pasta. Rätten för dig som undviker djurriket. Den serverar med örtpesto, quinoa och spenat samt eventuellt tofu.  Denna pasta har inspirerats av den amerikanska skådespelerskan Veg Ryan och skapades naturligtvis - eller inte - i Las Vegas. Både bedårande och gott…och spelar med smaklökarna.
Pris 139 kr
 
Kräsne Hugos Tarte Flambée med bacon. Finns även vegetariskt alternativ. Galet tunn ”pizza” som vid första anblick kan se löjligt överskattad och omättande ut. Den är dock bakad med ljuvlig sås bianco, örter och  annat gott, vilket gjort att vi nu har massor av mutade gäster som kommer tillbaka och äter skapelsen och som faktiskt blir mätta och galet nöjda!
Pris 159 kr
 
Caesars sallad (definitivt inte särskrivning). Oklart vad den lagerbladsprydde romerske kejsaren har med saken att göra, eller någon annan Ceasar med för den delen, typ han hundprataren på kanal 7. Det här är i alla fall vår variant med svensk kyckling och massa tillbehör som tydligen hör saken till.
Pris 125 kr
 
Hälta hältas Chèvresallad med bakade betor, fikon och säkert något päron. Serveras med valnötshonung. En ladugårdsklassiker om man inte är nötallergiker, vill säga. Hälta hälta, givetvis på dialekt, anspelar på att hälften älskar Chèvreost medan andra halvan lika gärna kan använda eländet som fönsterkitt.
Pris 125 kr
 
Husets paj…..men vilket hus då undrar ni?! Vi har heller ingen aning om vilket hus som vi menar, men pajen är i alla fall god och innehåller givetvis hyggligt fräscha rester från gårdagen och massa ost. Mest för att dölja alla andra smaker. Serveras med varma, ljuva grönsaker och god topping. (inte kolasås).
Pris 139 kr
 
Majs kyckling på wokade härliga grönsaker(säkert samma sorter som serveras till de andra rätterna) och förmodligen någon väldigt god pepparsås. Nu tror ni kanske att vi med Maj menar Vadstenas legendariska flourtant, men hon heter faktiskt Maj-Britt. Nej, namnet kommer från att vi använder svensk kyckling som fått äta massa majs och som blir najs och mycket godare.
Pris 219 kr
 
Fullt ställ revbensspjäll. En, av krögaren, totalt utdömd maträtt hänvisad till julbordens bakgård. Men ack så fel han kan ha! Serverad på det här sättet har den blivit galet populär, till och med hos Ove från Örkelljunga. Denna rätt funkar året om, givetvis serverad med goda tillbehör som någon servitör kan berätta om.
Pris 159 kr
 
Yadas lammytterfilé på grönsaksbädd (jodå, samma grönsaker igen) och fräcka sydamerikanska  smaker (typ något örtsmör). Lite långsammare, lite dyrare och faktiskt inte svenskt kött - något vi annars är glada i. Vi vill dock gynna Nya Zeeland, där krögaren jobbade som kock på en ohyggligt dålig sylta. Yada då? Jodå, det är vår förstekock, som står för de sydamerikanska idéerna.             
Pris 225 kr
 
Ljuvliga Saras tomat- och fänkålssoppa. Srveras med räkröra och musslor, eller utan. Jodå, det här var OstStaffans trumfkort för att få sin blivande fru på fall. Oändliga timmar har ödslats för att få fram den perfekta smaken, vilket ändå var meningslöst då ödet redan bestämt att de (vi) skulle bli man och fru. Numera består trumfkortet av kebabsallad med fetaost som tillbehör från lokala pizzerian.
Pris 139 kr
 
Puderhusets Burratasallad med tomater från Varv, serranoskinka och ruccola. I Puderhuset, som ligger på vår gård, inhyste vi under en period kockar från Italien. Förutom att de konstant längtade efter sin mamma, kan man väl säga att de har landet gemensamt med den krämiga Burratan, typ mozzarella. Namnet Puderhuset har dock INGET att göra med vitt, olagligt puder utan är uppkallat efter en legendarisk Vadstenabo som huserade i huset under en lång period.
Pris 125 kr
 
Majkens desserter. Desserter som visas i vår kyldisk. Vem är Majken då?! Jodå, ni listade ut det rätta svaret! Självklart är det familjens hund som surnade till på att övriga familjemedlemmar fick en maträtt uppkallad efter sig. Naturligtvis har hunden högre rang än pappan i familjen, så att sötma efter maten blir uppkallad efter henne känns spot on!
Pris 35 kr

Ostar finns givetvis...ALLTID


Pannkakor med tillbehör
Pris 55 kr

I priserna ingår brödbuffé, gårdens källvatten (nja) samt alldeles nybryggt kaffe från vårt rosteri!