Sommarens meny som vi serverade 2022 hittar du här, förhoppningsvis liknar den menyn vi kommer att få till 2023!  (hur vi jobbar nu hittar ni på framsidan)
 

Sommarslabbedabb från köket på Ladugård 206

Svarta fårets Tarte flambée
Tunt bakad liba”pizza” med en sås på lagrad prästost, mozarella,
dijion och vitlökscremfraiche. Dessutom karamelliserad lök, färska örter, kronärtsskocka, zuccini och svamp. Vill man ha bacon, ja då får man det men då skippar vi kronärtsskockan till förmån för er som äter det vegetariska alternativet. Ja ni hör ju, krögaren är givetvis för snål för att investera i en skitdyr, riktig pizzaugn så då får det bli pizzans lite halvkända kusin istället, överraskande krämig och god!
159 kr

Mustiga Nickes klassiska tomat och fänkålssoppa (går att få vegansk)
Serveras med krutonger och en krämig räkröra med dill. Tro det om ni vill, men Blå band är inte heller här inblandad i tillagningen, utan här får vår soppa småbubbla på spisen till smakerna i allafall i våra ögon håller måttet för er gäster. Krögarens kollega på sommarkrogen får ge namn åt rätten. Soppa på sommaren, funkar det? Absolut! säger vi.
169 kr

Finurliga Sagas Burrata - för 2 personer (går att få vegansk)
Oklart uppfunnen ost, förmodligen släkt med mozarellan. Serveras med rostad majsröra, charkspett med olika sorters salami, träbåt med serranoskinka och grillade grönsaker. Ja ni läste rätt, burratan är så pass stor i sin grundform så vi tog beslutet att den räcker till två personer varvid vi givetvis kunde höja priset. Är du ensam om att vilja äta rätten, inga problem, då får du ta med dig resterna hem och njuta av på kvällskvisten.
225 kr

Salta bönans Matjesill
Serveras på en bädd av skivad färskpotatis, hackad gräslök samt äggstomp och dill. Till detta picklad rödlök, brännvinsost och brynt smör. Krögarens favorit och en rätt han halvsnodde och gjorde till sin egen på en sommarkrog i Fiskebäckskil 1993. Tvivlar ni, så hittar ni två recensioner i taket vid toaletten.
169 kr

Stiliga Majs kycklingfilé (majskyckling)
Serveras kall med en görgo potatissallad smaksatt med pesto och balsamico och även rostade rotfrukter och smarriga coktailtomater. I brist på varmkökskock har vi skapat den här matiga salladen som givetvis görs på hederlig svensk kyckling. Visst tusan funkar det här alla dagar i veckan, om man haft en slarvig kväll på krogen och även vid andra tillfällen kanske.
169 kr

Bankarrendator Staffans osttjohejsan
Fem sorters ost som serveras med bland annat egen marmelad, marinerad fårost samt en röra på blåmögel och Hufvudstad brännvin. Här kan man ju lätt tro att girige krögaren månglar på er utgångna ostar, och det får vi ju verkligen hoppas då lagrade ostar oftast övertrumfar olagrade, smaklösa dussinostar. Och inte nog med det, vår alldeles egna
marmelad matchar ostarna magiskt.
159 kr

Fina fiskens lax och räkröra
Serveras på rostade rotfrukter (gulbetor-palsternacka-morot) Till detta skivad färskpotatis, rädisor samt sommarsallad. Någon form av lax måste ju finnas på en meny även om det i detta fall handlar om en skum röra. Lustigt nog blir det ju väldigt gott med den här
sommarsalladen, och riktigt somrigt om jag får säga det själv.
179 kr

Ostkupan Esters sommarsallad (serveras från ostkupan)
Fetaost, vattenmelon och de bästa gubbarna från granngården Fylla. Serveras med babyspenat, tzatsiki och svarta oliver. Nej, vattenmelonen är sannerligen inte lokalt odlad men jordgubbarna kan ta mig tusan inte bli mer lokala. Jossans gubbar är bäst, ingen protest! Att gården där de odlas heter Fylla, ja det är ju konstigt som tusan.
149 kr

Spanjorskans riktiga Gazpacho (vegansk, serveras från ostkupan).
Så här ska den smaka helt enkelt! Håller ni inte med, ja då får ni skylla er själva. Receptet är från köksmästaren tid som kock i Spanien, därmed basta!
95 kr
              
Räddarens Bröd-aioli-ladumix-ostbitar (serveras från ostkupan).
Ja ni hör ju, en räddare i nöden helt enkelt.
79 kr

Kalla kylens Desserter 
Kolla med personalen vad vi slängt ihop för gott idag.
39 kr

Med dessa rätter vill vi önska er en underbar dag på slätten och i vår ladugård!
Ni glömmer väl inte att kaffe, bröd och färskost ingår i priset. Givetvis ingår
även vårt alldeles egna källvatten som vi brukar säga för att det skall låta
exklusivt och häftigt. Naturligtvis är det sketet vanligt vatten från gårdens
brunn. (som dock renas och förfinas på det allra bästa sätt).